Transformació de la Plaça Francesc Macià

Transformacio Francesc Macià

Foto de finals dels anys 50 de Martí Gasull i Coral. Foto actual meva

Hi ha mil llocs per comparar entre les fotos antigues i imatges actuals, i veure com s’han transformat amb el temps, però he volgut començar per la Plaça Francesc Macià perquè és dels llocs per on més hi passo corrent.

La plaça de Francesc Macià és una de les més transitades de la ciutat en estar situada en un dels punts clau d’accés

Hi conflueixen l’Avinguda de Josep Tarradellas, el carrer Comte d’Urgell, l’avinguda de Pau Casals i lAvinguda Diagonal.

La part central no és accessible i al jardí interior hi ha un petit estany amb la forma de Menorca, illa on nasqué l’arquitecte que va projectar la plaça, Nicolau Maria Rubió i Tudurí.

Al llarg del temps ha estat rebatejada diverses vegades fins a arribar al nom oficial i actual que es manté des del 20 de desembre del 1979, en honor a l’expresident de la Generalitat de Catalunya, Francesc Macià i Llussà. El 1932, se li posà el nom per primera vegada d’Alcalá Zamora, en honor a l’expresident de la Segona República Espanyola. Quatre anys més tard, el 1936, es rebatejà com a Hermanos Badía, per recordar a Josep i Miquel Badia, assassinats per la FAI el 28 d’abril del mateix any. El 1939 canvià el nom per Calvo Sotelo, considerat Protomàrtir de la Cruzada per la dictadura de Franco.


Twitter


Instagram


Pinterest


Rss


Link

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *