reCorrent les Cases Barates de Can Peguera

CanPeguera

Les cases barates de Can Peguera, construïdes el 1928 sota la direcció de l’arquitecte Xavier Turull, al costat del Turó de la Peira, van ser destinades a la població obrera provinent del creixement urbanístic de Barcelona i dels desnonats de Montjuïc per raó de l’Exposició Universal. Són casetes petites d’una sola planta, molt senzilles, que fan de Can Peguera un dels barris més pintorescos de Nou Barris.

Vista aerea de Bon Pastor

Les 650 cases de Can Peguera són l’últim reducte de les 2.229 que es van construir en els 4 barris de cases barates construïts durant la dictadura de Primo de Rivera, pel “Patronato de la Habitación” (després “Institut Municipal d’habitatge” i ara “Patronat Municipal de l’Habitatge”):

  • De les cases barates del barri “Eduardo Aunós”, a Can Tunis ja no en queda res
  • Tampoc queda cap de les cases construïdes a “Baró de Viver”, a tocar del Nus de la Trinitat
  • Al barri anomenat originalment “Milans del Bosch”, i ara “Bon Pastor”, encara s’hi poden veure algunes cases habitades, entre les noves promocions de blocs d’habitatges que s’hi estan construint.
    A Bon Pastor, l’Ajuntament hi té pensat rehabilitar un grup de 16 habitatges com a equipament museístic per preservar la memòria de la tipologia constructiva i la forma de viure-hi, similar al Worker Housing Museum de Helsinki (https://workerhousingmuseum.fi/).
  • Can Peguera és l’únic barri de cases barates que es manté tal i com es va construir, i que gràcies als esforços dels veïns, el planejament urbanístic ja protegeix.

Vida als carrers

Quan hi passeges, no sembla que estiguis a Barcelona i la vida que fa la gent al carrer genera un ambient molt agradable.

Si voleu més informació de la història de Can Peguera, la podeu trobar en aquests enllaços:

https://www.barcelona.cat/setmanadarquitectura/cases-barates-a-can-peguera-1930/

https://memoriadelsbarris.blogspot.com/2011/11/historia-del-barri-de-can-peguera.html?m=1

Bon Pastor
A Bon Pastor, la conservació de les cases no és igual, i es veu tot més degradat, però val la pena anar-hi abans que desaparegui del tot.


Twitter


Instagram


Pinterest


Rss


Link

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *