Transformació de la casa de Les Punxes i la Diagonal

Tot i que no és un carrer, com a arquitecte, vull incloure algún edifici i l’entorn que l’envolta, i quin millor per començar que aquesta meravella: La Casa Terradas, anomenada popularment la Casa de les “Punxes” per la seva estructura visible, forma una illa de cases irregular, entre l’avinguda de la Diagonal i els carrers del Rosselló, de Llúria i del Bruc.

És un emblema del Modernisme. Revolucionària tant en l’aspecte artístic com en l’aspecte tècnic, Casa de les Punxes és la gran obra de Puig i Cadafalch i va ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional el 9 de gener del 1976. 

Bartomeu Terradas i Mont (Figueres, 1846 – Barcelona, 1901) va ser un reconegut industrial tèxtil. Tot i deixar al fill en herència, no oblidà el benestar de les seves filles i els va deixar una petita fortuna que va significar una bona part del finançament per a la construcció del palauet de les Punxes.

El 1905 Puig i Cadafalch, amic de la família, dissenya un gran edifici inspirat en el castell de Neuschwanstein, a Baviera (Alemanya), amb sis cantonades, que coincideixen amb les interseccions dels tres carrers. El resultat va ser un edifici que recordava els antics castells medievals, amb elements de diferents corrents arquitectònics, com l’arquitectura gòtica, i diverses innovacions tècniques. Les seves sis torres punxegudes (coronades amb agulles de forma cònica) són el tret distintiu de la casa i el que li dóna el nom popular de Casa de les Punxes.

En la construcció hi van participar, Enric Monsardà, Josep Maria Jujol i el taller de vidreres Amigó.

Propietat de la Fundació “La Caixa”, actualment està restaurada i es pot visitar. Més informació a https://casadelespunxes.com


Twitter


Instagram


Pinterest


Rss


Link

2 comentaris a “Transformació de la casa de Les Punxes i la Diagonal”

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *